Fotmassageapparat

Fotmassage

En del personer har nästan allt och de är svåra att ge presenter till. Vi har dock hittat en apparat som uppskattas av många men som kanske inte är det man brukar unna sig att köpa – fotmassageapparat.

Fotmassage har många positiva effekter där den direkta är en skön stunds avkoppling från stress och annat. Det finns också många tankar om att zoner på foten är kopplade till andra delar på kroppen. Zonterapi är en typ av fotmassage som av vissa anses bota obalanser.

fotmassage för hand
Fotmassage är en lyxig, avkopplande stund

Att få massage på foten för hand är inte alla förunnat. Ska det ske i hemmet krävs det ju att en partner finns tillhands. Att köpa en session fotmassagebehandling är en lyx och kostar en hel del, speciellt om man vill ha det flera gånger.

Maskiner för fotmassage hemma

En bra lösning är en maskin som kan ge fotmassage. Visst saknas kanske den mänsliga faktorn med beröring från en annan människa, men å andra sidan kan en fotmassageapparat alltid ställa upp, bara det finns ström att tillgå.

Det finns flera olika elektriska maskiner med olika funktioner. En del bygger på japansk tradition som shiatsu, en blandning av healing och akupressur. Vissa ger massage på hela foten medan andra fokuserar på till exempel hälen och hälsenan.

En maskin som fått många bra betyg är Zenkuru fotmassage. Den bygger på just shiatsu och har många olika program.