Present till grillmästaren

Grill med mat

Känner du en person som verkligen gillar att grilla och kanske tycker sig själv vara mästaren på att grilla?! Om du inte själv är så insatt vill du säkert ha ett par bra tips på present till grillmästaren. Vi ger några av våra bästa tips på grillprylarna som en grillmästare säkert kommer att älska.

Att grilla är för den insatta grillmästaren något mer än att ”bara laga mat”. Att grilla är för en del nästan som en religiös/spirituell upplevelse och grillaren har ofta många ritualer för sig. Grillningen kan börja med förberedelser flera dagar i förväg och kan pågå i timmar för att sen avnjuta resultatet på några minuter.

Men för grillmästaren är det resan dit som är målet – att få lägga ner hela sin själ i det perfekta köttet oavsett om det kommer från ett djur eller en grönsak/frukt. Kanske är det något från vår tid som stenåldersmänniskor när vi upptäckte elden som fortfarande brinner hos grillmänniskan.

Grillmästaren och öl

Under själv grillningen är det många som vill öppna en flaska öl att smutta på medan det ryker och fräser från grillen. Ett presenttips som slår två flugor i en smäll är därför Beer Box Eldkorg från Höfats. Det är en multifunktionell produkt som du använder för ölförvaring och/eller som kolgrill.

Beer Box Eldkorg med kapsylöppnare
Ölflaskor öppnas på sidan av korgen.

En låda rymmer 24 st ölflaskor och på ena långsidan finns en kapsylöppnare. Lådan är tillverkad i tålig cortenstål vilket gör att den håller för det mesta. Den ska ju dessutom klara av hettan från brinnande kol eller ved.

Höfats eldkorg
Elden brinner i korgen för att om en stund ska det grillas.

Man kan fylla lådan med antingen ved eller grillkol och när man fått till en bra glöd lägger man på ett grillgaller. När gallret blivit varmt nog är det bara grilla på maten.

grillgaller på eldkorg
Köp till ett grillgaller som passar perfekt på Beer Box.

Så var finns denna fiffiga Beer Box / Eldkorg att köpa? Vi har hittat den hos grillspecialisterna Bluegaz som säljer många premiumprodukter inom värme, grillning och utomhus matlagning. Där finns även mycket annat fint som en grillmästare skulle uppskatta som present.

Robusta grillhandskar som skyddar grillmästarens händer

En annan, lite billigare present, är rejäla grillhandskar som passar bra till grillmästaren som gärna grillar på öppen eld. Att förbereda och fixa bästa glöden kräver att man petar och fixar i grillstaden eller grillkorgen.

Bluegaz säljer bland annat märket Höfats och de har ett par handskar gjorda av tät mocka och kevlar. De tål extrem hetta så man kan till och med lyfta i en het grillkorg av stål utan att bränna sig.

grillhandskar från Höfats
Kaxiga grillhandskar från Höfats, finns hos Bluegaz.se

10 tips på presenter med grilltema

mat på grillen

Det finns såklart mycket, mycket mer man kan ge bort i present till någon som gillar grillning. Här kommer 10 snabba förslag på gåvor till grillmästare: