Present till en som inte vill ha något

ge bort välgörenhet i present

Den här typen av personer kan vara jobbigast att ge presenter till, vilket ju är lite motsägelsefullt eftersom de inte vill ha något i present. Det kan såklart vara fullt allvarligt menat och då kan det ju vara bäst att respektera det och avstå från att ge presenter.


Innehåll i artikeln


Välgörenhet i present kan väl ingen säga nej till

Vi börjar med tips på presenten som även någon som inte vill ha något alls inte kan neka att ta emot. Det är ju egentligen inte en present till hen utan till något annat.

Välgörenhet.

Det finns så mycket här i världen som behöver hjälp. Natur, djur och människor lider dagligen och det är alltid välkommet med gåvor till välgörenhetsprojekt.

Välgörenhet, present, till en som inte vill ha något

Vi tycker att välgörenhetspresenten är ett jättebra alternativ att ge till en man som inte vill ha något. Du kan göra den personlig ändå genom att välja ett område som han brinner för, eller brukar uttrycka oro över.


Alla är detta exempel på välgörenhetsorganisationer som tar emot gåvor när som helst. Du kan skicka pengar med banköverföring, bankgiro, kortbetalning eller med swish. Efter betalning kan du skriva ut ett gåvobevis och ge till presentmottagaren.

Äta bör man – annars dör man

Mat behöver vi alla äta och det finns mycket gott som vi kanske inte unnar oss i vardagen. Som present är ju mat också bra på det viset att det sällan blir liggande utan att användas.

mat som gåva, körsbär

Det kan ju vara en anledning till varför någon inte önskar sig nåt i present. De är rädd för att få prylar som bara står och samlar damm. Det kan vara jobbigt att se presenter man fått, men inte använt.

Mycket ångest och otacksamhetskänslor kan följa med en genom livet. Att slänga en present kan kännas som ett svek mot givaren.

Men då är ju mat och dryck perfekt!

Andra förbrukningsvaror som present till han som har allt

När vi nu ändå är inne på sånt som ändå går åt (mat) kan vi gå vidare till andra förbrukningsvaror. En del tycker att mat är livet, men vi köper ju även annat som förbrukas i snabb eller lagom takt i vardagen.

Något man skulle kunna ge en person som inte önskar sig något är uppgraderade versioner av förbrukningsartiklar. Kanske en lite mer exklusiv parfym eller deodorant?

Eller varför inte en klassisk säkerhetshyvel med raktvål som gör rakningen till mer av en upplevelse än bara-måste-göras.

Presenter ni gör tillsammans

En annan bra strategi för att inte trampa mottagaren allt för mycket på tårna är en upplevelsepresent som ni kan göra tillsammans. Att tacka nej till en sån present, är ju som att tacka nej till dig och din tid.

Vi tycker detta är bra presenter på upplevelser tillsammans:

Vad är psykologin bakom ”inte vill ha något” i present?

Om vi ska gå lite djupare in på varför han/han inte önskar sig presenter. Det kan ha djupgående rötter från barndomen, vilket säkert Freud eller någon annan psykoanalytiker skulle beröra.

Kanske hen fick en present som inte var önskvärd och visade det tydligt. Så tydligt att mamma eller pappa blev arga och tyckte hen var en bortskämd unge. Det kan skapa osäkerhet i hur man ska reagera och vi vill ju inte göra presentgivaren ledsen och besviken.

barn, besviken

Personer som inte önskar sig presenter kan också vara personer som har svårt och jobbigt med att komma på presenter att ge andra. De kanske tänker att de besparar andra människor ångest och besvär genom att inte önska sig present.

Men det behöver faktiskt inte betyda att personen inte uppskattar att få presenter. Hen kan bli superglad över att ta emot gåvor och kan ju omöjligt veta hur du ser på införskaffande av presenter. Du kanske älskar att shoppa och tänka ut spännande, intressanta och roliga gåvor till folk.

Presenten han inte visste att han ville ha

Ibland kan det väl vara så att han säger sig inte önska något för att han helt enkelt inte vet vad som finns där ute. Den här kungliga canvastavlan där ett foto på honom blir en klassisk kunglighet från renässansen!

Personlig tavla, kunglighet
Personligt foto blir royalistisk canvastavla.

Andra lite oväntade presenter skulle kunna vara en kändishälsning. Du kanske vet att han har en idol eller någon han beundrar mycket. Beställ en hälsning från honom eller henne!