Nyårspresenter

nyårsafton, fyrverkerier

Nyår är en av våra mest uppskattade högtider som firas av de allra flesta. Högtiden kommer tätt inpå julafton så det kan vara så att alla idéer om presenter redan är uttömda. Då kanske vi kan vara till hjälp och komma med några uppslag på nyårspresenter.

Många firar nyår tillsammans med familj, släkt och vänner. Kanske du är bjuden hem till någon för nyårsfirande och då kan det vara trevligt att ha med sig en nyårspresent till värden.

När man funderar på att köpa en nyårspresent kan det dock dyka upp en rad olika frågor:

  • Ska man ens köpa en nyårspresent till värdparet?
  • Hur dyr får presenten vara?
  • Vilken typ av present passar som present till nyår?

Present till värdparet för nyårsfesten

Svaren på frågorna ovan är såklart beroende av flera faktorer och kanske inte minst vilken relation man har till värdparet. Ibland är värdparet förutseende och ber gäster att inte köpa presenter. Då ska du definitivt inte göra det och respektera värdens önskan.

Nyårspresenter, överlämnar till värd
Vackert inslagen nyårspresent till värden för nyårsfesten.

I de fall där det känns aktuellt att köpa med sig en present till nyårsmiddagen vill vi komma med några små tips på presentkategorier som vi tycker passar.

Ätbara nyårspresenter går hem

Eftersom ni ska träffas och fira det gångna året och det kommande nyåret är det säkert god mat och dryck på schemat. En presentkategori som ni alla då kan avnjuta tillsammans är mat, dryck eller tilltugg.

Men låt värden avgöra om presenten ska öppnas och konsumeras under kvällen. Kanske det redan finns tillräckligt med mat och dryck och då kan väl värden få bestämma över presenten och öppna den nån annan dag.

Här kommer nu några tips på ätbara nyårspresenter.

  • Choklad
  • Vinflaska
  • Bubbel
  • Kex, marmelad och ost

Sällskapliga presenter till nyåret

En annan typ av present som ni kan ha roligt med tillsammans är ett sällskapsspel. Nyårskvällen kan kännas lång och istället för att personer hamnar sittandes med sin mobil bör ni ju försöka umgås.

Sällskapsspelet bör anpassas så det funkar för alla som vill vara med. Välj ett spel som alla kan vara med och spela. Är det barn på nyårsfesten kan du köpa ett barnspel eller ta med två spel.

Ni kan ju spela med barnen tidigare på kvällen och om de knoppar av tar ni fram vuxenspelet. Några exempel på spel är:

FamiljespelBarnspelFestspel
Trivial PursuitTP FamiljeutgåvaSpeak Out
Ticket to rideBajsspeletRyktet Går
CluedoFörsvunna DiamantenAlias
På SpåretTwister

Rekommenderade nätbutiker för spel

Kärleksfulla presenter till en partner

Kanske du och din partner vill fira ännu ett år tillsammans eller ge det nya året en kanonstart. Det finns väl aldrig några dåliga tillfällen att ge bort romantiska presenter egentligen så varför inte på nyårsaftonen?!

  • Smycke
  • Upplevelse – att göra tillsammans nästa år
  • Kärleksmugg med foto på dig (eller er)

Hela den här sajten är uppbyggd kring presenter till honom. Så ifall du vill hitta något som passar och som han skulle uppskatta kan du gå till startsidan och där börja leta efter en present.